Corona rejser skarpe forskelle mellem Amerika og Kina i FNs Sikkerhedsråd


Corona rejser skarpe forskelle mellem Amerika og Kina i FNs Sikkerhedsråd

AP

Sikkerhedsrådets mødelokale i New York

Corona-virussen udløste en dyb uenighed mellem Amerika og Kina i FNs Sikkerhedsråd på grund af Washingtons insistering på, at denne virus blev tilskrevet Kina, og inddragelsen i FN’s udkast til beslutning af en klar tekst i denne henseende.

Læs mere

Tunesien opfordrer til en nødsession i FN's Sikkerhedsråd om implikationerne af Corona-virussen

Og afsløret, “NBC” -tv i dag, hvor der citeres 4 navngivne diplomater, De Forenede Staters insistering på at inkludere teksten til Sikkerhedsrådets beslutning, der i øjeblikket konsulteres om udtrykket “kinesisk oprindelse af Corona-virussen.”

Denne amerikanske insistering har givet anledning til Pekings bekymringer midt i FNs Sikkerhedsråds forsøg på at udvikle en fælles reaktion på COVID-19-epidemien.

Forhandlingerne begyndte på De Forenede Nationers Sikkerhedsråd om en fælles erklæring og beslutning om coronavirus, men det vaklede på grund af De Forenede Staters insistering på at henvise direkte til det faktum, at virussen stammede fra Wuhan, Kina, og at (epidemien) startede derfra.

Ifølge tv-kanalen er de kinesiske diplomater vrede og forsøger samtidig at medtage en klar henvisning i opløsningen og annoncere “Kinas mægtige bestræbelser på at indeholde virussen.”

Kinesiske diplomater beskyldte Amerika for “uansvarlig aktivitet.” “Vi er overraskede over den amerikanske beslutning om at benytte denne lejlighed til at politisere udbruddet (epidemien) og komme med beskyldninger mod Kina, som vi er stærkt imod,” sagde de.

De tilføjede: “Disse grundløse beskyldninger og ondsindede sammenfald fra USA er rettet mod at undgå deres egne forpligtelser og alvorligt forgifte atmosfæren i det globale samarbejde,” citerede tv-stationen et uddrag fra et kinesisk brev til diplomater fra andre lande.

NBC rapporterede, at den amerikanske præsident Donald Trump tidligere beskyldte Kina for Corona-virussen og hævdede, at landets myndigheder først havde skjult skjult information om virussen.

Kilde: “Interfax”

Artiklen kilde link

0 Reviews

Write a Review

Related post

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *