En amerikansk undersøgelse. Vores tænder afslører specielle detaljer om vores liv


En amerikansk undersøgelse. Vores tænder afslører specielle detaljer om vores liv

Foto af Rodolfo Clix fra Pexels

Emoji-billede

Forskere har fundet, at menneskelige tænder efterligner træringe i forhold til at lagre særlige detaljer om individuelle liv.

En undersøgelse foretaget af amerikanske forskere fandt, at et stof i tænderne, kaldet “cementum”, udviklede et nyt lag hvert år.

En undersøgelse af subtile ændringer i deres vækst kan give vigtige detaljer, såsom når en kvinde var gravid eller information om alvorlige sygdomme.

Resultaterne viste, at skelettet ikke er et fast medlem, men er i konstant ændring, ifølge forskere i undersøgelsen.

Forskerne undersøgte cirka 50 menneskelige tænder, i alderen 25 til 69 år, trukket fra en strukturel gruppe med kendt medicinsk historie og livsstilsdata.

Læs mere

Forskere undersøger

Dette omfattede detaljer såsom alder, sygdom og bevægelse, for eksempel fra byer til landdistrikter, med meget af denne information opnået fra slægtninge til folket.

Forskerne brugte derefter en række billeddannelsesteknikker, der oplyste “mørtel” -ringene.

Forskerne testede, om de vigtige begivenheder i en persons liv kunne have en mærkbar effekt på stoffets sammensætning. De fandt også, at de vigtigste begivenheder i en persons liv kan times ved hjælp af tandringe.

Fysiologisk vigtige begivenheder, såsom graviditet, overgangsalder og systemiske sygdomme, efterlader permanente ændringer i den nøjagtige struktur af “gylle”.

”Ligesom træringe kan vi se på” tandringe ”, som er de stadigt stigende lag væv på overfladen af ​​tandroden,” sagde hovedforsker Paula Cerrito, ph.d.-studerende ved New York University (NYU). Individets fysiologi, stress fra graviditet og sygdomme, som alle efterlader et karakteristisk permanent mærke. Alder tilpasser sig og reagerer konstant på fysiologiske processer. “

Undersøgelsen, der blev offentliggjort i Scientific Reports, fokuserede på “slam” -væv, som er tandvæv, der dækker den molære rod, mens den vokser pålideligt.

Fra det øjeblik, tanden vises i munden, begynder den at danne årlige lag, der ligner træringe.

Kilde: Daily Mail

Artiklen kilde link

0 Reviews

Write a Review

Related post

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *