Tyrkiet beskylder Grækenland for at dræbe flygtninge ved grænsen og lover at straffe det


Tyrkiet beskylder Grækenland for at dræbe flygtninge ved grænsen og lover at straffe det

Reuters

Den tyrkiske regering beskyldte de græske myndigheder for drab på en flygtning og andres skade i en hændelse, som den sagde fandt sted ved grænsen mellem de to lande, idet de lovede at retsforfølge Athen ved Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.

Myndighederne i den tyrkiske stat Edirne meddelte onsdag, at en asylansøger blev dræbt og fem andre blev såret som følge af politi og græske grænsevagter, der fyrede levende og plastiske kugler og lyd- og gasbomber mod en gruppe migranter, mens de forsøgte at krydse grænsen mellem de to lande, mens den græske regering benægtede påstandene og beskrev dem som "nyheder Falsk. "

Læs mere

Grækenland: Tyrkisk politi skubber migranter mod grænsen med tåregas

Under en kulturel begivenhed i Ankara beskyldte den tyrkiske vicepræsident Fuad Oktay de græske sikkerhedstjenester for at udøve en "barbarisk mentalitet" og tilføjede, at "de skammelige scener fra de græske grænser afslører de sande værdier i Vesten."

For hans del udtrykte den tyrkiske indenrigsminister Suleiman Soylu i et interview med CNN Turk Ankaras intention om at "internationalisere" sagen og indbringe en sag mod Athen for Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.

Ifølge Soylo's vurderinger oversteg antallet af migranter, der krydsede den græske grænse siden Ankaras meddelelse den 27. februar om at "åbne Europas porte" til dem 130.000.

De græske myndigheder annoncerede på sin side, at de siden sidste lørdag formiddag og torsdag morgen havde over 34,7 tusind infiltrationsforsøg og arresteret 244 mennesker efter at have krydset grænsen ulovligt.

Kilde: Anatolia + Associated Presspost kilde link

0 Reviews

Write a Review

Related post

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *