Amerikanske embedsmænd: Al-Qaeda kan true USA internt fra Afghanistan inden for et år eller to

AFP / HOSHANG HASHIMI

Amerikanske embedsmænd: Al-Qaeda kan begynde at true USA internt fra Afghanistan inden for et år eller to

David Cohen, vicedirektør for Central Intelligence Agency, sagde, at al-Qaeda kan udgøre en trussel mod USA inden for et år eller to.

Dette kom i hans tale under “Efterretningstopmødet 2021”, der fandt sted i Washington, og deltog i embedsmænd fra de amerikanske efterretningstjenester.

Læs mere

udenrigsminister

Cohen sagde, at de har overvåget indikationer på nogle mulige skridt fra Al-Qaida mod Afghanistan og tilføjede: “Det er stadig meget tidlige dage, men vi vil følge denne proces nøje.”

Han udtrykte sine forventninger om, at “Al-Qaeda” vil styrke sig igen i Afghanistan og kan udgøre en trussel mod USA inden for et år eller to.

Cohen påpegede, at deres efterretningskapaciteter i Afghanistan ikke er på det tidligere niveau.

Cohen sagde, at CIA skulle øge sin afhængighed af at indsamle efterretninger langvejs fra i såkaldte “tværs over horisonten” -operationer, og tilføjede, at agenturet håber at gøre sit arbejde, herunder genopbygning af informantnetværk i nærheden af ​​Afghanistan, og noterer sig i sammenhæng, at de også vil lede efter måder at operere inde fra Afghanistan.

For sin del hævdede direktør for forsvarets efterretning Scott Perrier, at “Al Qaeda” hurtigt kunne øge sin styrke i Afghanistan inden for et år eller to og derefter true USA’s fastland.

Al-Qaeda søgte tilflugt i Afghanistan under Talebans styre over landet fra 1996 til 2001, og efter at Washington invaderede landet, blev bevægelsen styrtet, efter at den nægtede at udlevere organisationens ledere efter angrebene på USA den 11. september 2001.

Og i august sidste år overtog Taliban -bevægelsen kontrollen over Afghanistan parallelt med den sidste fase af en amerikansk militær tilbagetrækning, der blev afsluttet den 31. i samme måned.

Kilde: bureauer

Kilder link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *