Atomenergi: Vores inspektører blev inspiceret

Reuters International Atomic Energy Agency

Det Internationale Atomenergiagentur bekræftede, at dets inspektører havde været udsat for undersøgelser, der var “uacceptable og ikke bør gentages” i Iran.

Agenturet sagde, at det rejste spørgsmålet “straks og fast med Iran for meget klart og utvetydigt at forklare, at sådanne hændelser vedrørende sikkerhed, som agenturets personale blev udsat for, er uacceptable og ikke må gentages.”

Agenturets erklæring kom som svar på en rapport fra “Wall Street Journal” om hændelser, der fandt sted “i de sidste måneder, og var vidne til nogle hændelser i forbindelse med sikkerhedstjek af agenturinspektører i et iransk anlæg.”

Læs mere

Atomenergi: Iran har fremskyndet uranberigelse til en hastighed tæt på fremstilling af atomvåben

IAEA-diplomater sagde, at “en inspektør blev udsat for en unødvendig selvundersøgelse af sikkerhedspersonale” på atomstedet atomkraftværk.

Agenturets erklæring tilføjede, at Iran “gav præciseringer vedrørende de strenge sikkerhedsforanstaltninger i kølvandet på begivenhederne i en af ​​dets faciliteter” og bemærkede, at “som følge af udveksling af oplysninger mellem agenturet og Iran har sådanne hændelser ikke været gentaget igen. “

Kilde: bureauer

Kilder link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *