Bog: Formanden for de fælles stabschefer nægtede Trump muligheden for at beordre brugen af ​​atomvåben

AP

Formand for de amerikanske stabschefer Mark Milley

To dage efter stormen i Capitol tog den amerikanske stabschef foranstaltninger, der forhindrede tidligere præsident Donald Trump i at beordre brugen af ​​atomvåben, ifølge en pressebog.

Journalisten Bob Woodward og Washington Post-reporter Robert Costa sagde i deres nye bog “Peril”, at general Mark Milley, chokeret over indbruddet, var sikker på, at Trump var gået i “en farlig mental tilbagegang i kølvandet på valget og blev valgbesat og talte om endeløse valgplots, og han var bekymret for, at han ville blive skør. “

Som svar tog Milley ekstraordinære foranstaltninger og indkaldte til et hemmeligt møde i sit Pentagon -kontor den 8. januar for at gennemgå militær aktion, herunder trin til brug af et atomvåben.

I tale til højtstående militære embedsmænd med ansvar for National Military Command Center, Pentagons krigsrum, instruerede Milley ikke at tage imod ordrer fra nogen uden hans viden.

Ifølge bogen fortalte Milley sine betjente: ”Uanset hvad du får at vide, er du ansvarlig for den handling, du foretager, og jeg er også ansvarlig for den handling.” Han kiggede derefter på hver betjent individuelt og bad dem om mundtligt at bekræfte, at de forstod, hvad han sagde.

Peril er baseret på mere end 200 interviews med deltagere og øjenvidner og tegner et billede af Trumps sidste dage i embedet.

Kilde: CNN

Kilder link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *