De Forenede Arabiske Emirater annoncerer en investering på 3 milliarder i Irak

Iraq Flag Country Symbol Nation  - TheDigitalArtist / Pixabay

søndag, meddelte UAE-regeringen, at de vil investere 3 mia. $ I Irak som en del af en aftale, der er opnået inden for rammerne af den irakiske premierminister, Mustafa Al-Kazemis besøg i UAE.

Læs mere

 

Al-Kazemi: Iraks døre er åbne for Emiratiske virksomheder

 

I sit besøg mødtes Al-Kazemi med vicepræsidenten og premierministeren i De Forenede Arabiske Emirater, herskeren i Dubai, Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, og kronprinsen i Abu Dhabi, vicechef for øverstbefalende for De Forenede Arabiske Emirater, Sheikh Mohammed bin Zayed Al Nahyan

 

 

Efter samtalerne udsendte de to parter en fælles erklæring om, at Al-Kazemi takkede De Forenede Arabiske Emirater og dets præsident, Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan, for den støtte, landet og dets ledelse gav Irak og dets folk.

Erklæringen udtalte, at ” besøget og de officielle møder blev udsigterne til samarbejde mellem de to broderlige lande drøftet på alle niveauer og måder til at udvikle dem til at tjene de fælles interesser,” sagde erklæringen.

De to parter var enige om “vigtigheden af ​​at udvikle og styrke samarbejdet på økonomiske områder, udvikle handel og øge handelsudvekslingen, tilskynde til investeringsbevægelse mellem de to lande, invitere forretningsfolk fra begge lande til udvekslingsbesøg, etablere det irakisk-UAE-forretningsråd og lette alle foranstaltninger, der tjener de to landes interesse. “

I denne sammenhæng meddelte UAE ifølge erklæringen “sin investering på $ 3 mia. I den broderlige republik Irak.”

De to sider forklarede, at initiativet sigter mod “at styrke økonomiske og investeringsmæssige forbindelser, skabe nye muligheder for samarbejde og partnerskab og skubbe fremad økonomisk, social og udviklingsmæssig vækst til støtte for det broderlige irakiske folk.”

Irak værdsatte også UAE’s initiativ til at genopbygge Al-Hadba Fyrtårn, Al-Nuri-moskeen og en række kirker i Nineveh Governorate.

De to sider berørte også behovet for sikkerhed og militært samarbejde og udveksling af  bekæmpelse af terrorisme og blev enige om at udvide samarbejdet på energiområdet, især inden for ren energi.

Kilde: “WAM”

Author: Middleeast

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *