Den årlige inflation faldt i Sudan for første gang siden begyndelsen af ​​overgangsperioden

Globallookpress

Den årlige inflation i Sudan er faldet for første gang siden begyndelsen af ​​overgangsperioden i landet, der fulgte med at tidligere præsident Omar al-Bashir blev styrtet for mere end to år siden.

Sudans nyhedsbureau “SUNA” udtalte, at “den årlige ændring (inflation) faldt og registrerede 387,56 procent for august måned, sammenlignet med et gennemsnit på 422,75 procent for juli måned, et fald på 35,22 point,” hvilket indikerer at faldet i inflationen var påvirket af faldet i priserne på materialer. fødevarer i løbet af august.

Sudan har været igennem en vanskelig overgang siden al-Bashir blev fortrængt i april 2019 efter masseprotester mod hans styre udløst af økonomiske kriser.

Overgangsregeringen, der blev dannet i august 2019, lovede at reparere en økonomi, der blev ramt af årtiers amerikanske sanktioner og dårlig forvaltning under Bashir.

I de seneste måneder afskaffede Sudan kulbrintetilskud og organiserede en organiseret flydning af pundet for at fjerne det sorte marked.

Disse foranstaltninger, som mange sudanesere anser for hårde, er en del af reformer, der støttes af Den Internationale Valutafond for at gøre det muligt for Sudan at reducere sin gældsbyrde.

Paris Club, Sudans største kreditor, meddelte fredag, at den ville annullere mange af de gældsforpligtelser, som Sudan skylder den for at hjælpe med at genoprette Khartoum til den internationale arena.

Meddelelsen kom som en del af en bredere indsats fra Den Internationale Valutafond for at aflaste mere end 50 milliarder dollar af Sudans gæld, eller omkring 90 procent af Sudans samlede beløb, i løbet af de næste par år.

Kilde: “AFP”

Kilder link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *