Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol fordømmer fængsling af tyrkisk borgmester

AFP

Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol

Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol har fordømt Tyrkiet for at have fængslet en kurdisk borgmester “i forbindelse med hans aktiviteter og udtalelser i en handling, der er unødvendig i et demokratisk samfund.”

Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol mente, at “ansøgeren blev frataget sin frihed i cirka to år og 11 måneder, herunder mere end to år og otte måneder under forvaringssystemet, og mener, at der ikke var tilstrækkelige motiver til at påbyde fratagelse af hans frihed afventende retssag. “

“For retten er de påståede aktiviteter mod sagsøgeren klart af politisk art,” tilføjede hun.

“I betragtning af den grundlæggende karakter af frihed til politisk debat i et demokratisk samfund har Domstolen ikke fundet nogen overbevisende grund til at begrunde alvorligheden af ​​proceduren under klage,” sagde hun.

Og det mente, at “at fratage ansøgeren, den folkevalgte, sin frihed i denne periode på grund af hans politiske aktiviteter er en indblanding, der klart er uforenelig med de legitime mål, der er anvendt … Frihedsberøvelse var derfor ikke nødvendigt i et demokratisk samfund. “

De tyrkiske myndigheder anklagede Tuncer Bekirhan, borgmesteren i byen Siirt, der har en befolkning på 130.000 og ligger i den sydøstlige del af landet, for at “propagandaere” “PKK” og være medlem af det, da Ankara klassificerer dette organisation som en “terrorist”.

Bekirhan blev valgt i 2014 under navnet “Peace and Democracy Party”, et oppositionsparti. Han blev fængslet uden retssag og blev fritaget for sine pligter i november 2016.

Han blev løsladt i oktober 2019, men Sirte Straffedomstol dømte ham til 10 år og 18 dages fængsel i samme måned, og sager mod ham er stadig i gang.

Kilde: AFP

Kilder link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *