Den kinesiske ambassadør blev forhindret i at komme ind i det britiske parlament

AP

Den kinesiske ambassadør i London, Zheng Ziguang, blev forhindret i at komme ind i den britiske parlamentsbygning som reaktion på Beijings sanktioner mod britiske politikere.

Ambassadøren skulle deltage i en reception i Underhuset onsdag, der var vært for den kinesiske parlamentsgruppe i Commons Balcony -pavillonen, men efter en række protester sagde Underhusets formand Lindsay Hoyle, at det ikke var “passende” for Kinesisk ambassadør til at komme ind i parlamentet, fordi Kina pålagde sanktioner mod syv britiske parlamentarikere for at kritisere Beijings menneskerettighedsrekord.

Den kinesiske ambassade beskrev beslutningen som “foragtelig og fej” og ville skade begge landes interesser.

En talsmand for en ambassade sagde: “Denne foragtelige handling fra nogle medlemmer af det britiske parlament for at forhindre normal udveksling og samarbejde mellem Kina og Det Forenede Kongerige for personlig politisk vinding er imod de to folks ønsker og skader begge landes interesser.”

I marts sidste år indførte Kina et rejseforbud og indefrysning af aktiver på fem deputerede og to af deres kolleger, som det anklagede for at sprede løgne om landet.

Dette kom som svar på Det Forenede Kongeriges beslutning om at pålægge kinesiske embedsmænd sanktioner over for krænkelser af menneskerettighederne i Xinjiang.

Kilde: BBC

Kilder link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *