Sputnik

Egypten

Tirsdag offentliggjorde det tyrkiske Anadolu -agentur et brev skrevet af den fremtrædende leder af “Muslimsk Broderskab” Youssef Nada, hvor han sagde, at døren er åben for dialog med det egyptiske formandskab.

Det tyrkiske agentur udtalte, at Nadas besked havde titlen “Hvor skal man til Egypten?” Det kom som svar på henvisninger til den egyptiske præsident Abdel Fattah al-Sisi lørdag om Det Muslimske Broderskab.

Der blev ikke udsendt nogen erklæring fra Brotherhood vedrørende Nedas besked, men Brotherhood -kilder sagde, at meddelelsen forventes at blive offentliggjort på gruppens prædikestole på et senere tidspunkt.

Og lørdag sagde Sisi live på luften på et møde for at lancere landets nationale menneskerettighedsstrategi: “Samfundet i de sidste 90 og 100 år har været gennemsyret af en bestemt tanke.”

Han tilføjede: “Jeg er ikke anderledes med disse mennesker, men på den betingelse, at de respekterer min vej og ikke krydser mig og ikke målretter mig .. Jeg vil acceptere hans idé, men han pålægger mig det ikke og gør det ikke presse mig med det, ikke mig som person, men på Egypten og samfundet. “

I en kommentar til Sisis udtalelser sagde Youssef Nada i sin meddelelse: “Mange spørgsmål blev stillet af den egyptiske præsidents medietale i anledning af offentliggørelsen af ​​udkastet til national strategi for menneskerettigheder.”

Nada tilføjede: “Hele verden ved, at Broderskabet ikke har pålagt nogen sin ideologi i de sidste 90 år.”

Han fortsatte: “Åbning af en dialog med formandskabet for det egyptiske regime i øjeblikket, som dets budskab antyder, kræver en afslutning på fængslede kvinders og mænds lidelser og deres familiers lidelser, så de ikke bliver ved med det nye menneskerettighedsprojekt, som om de satser på tålmodighed og bærer dens konsekvenser. “De dømmes underlagt loven.

Nada tilføjede i sin meddelelse: “Lad starten på arbejdet med den nye nationale strategi for menneskerettigheder være ved at gennemføre bestemmelserne i artikel 241 i den egyptiske forfatning gennem udstedelse af lov om overgangsretfærdighed.”

Og han tilføjede: “Vi har lært i politik, at det at sætte forudsætninger ødelægger dialogen, og derfor siger jeg, at døren er åben … og måske vil Gud gøre noget efter det.”

Det er værd at nævne, at Egypten klassificerer “Det muslimske broderskab” som en “forbudt terrorgruppe”, og mange af dets kadre og ledere sidder i fængsel, mens de afventer domme relateret til “terrorisme og tilskyndelse”.

Kilde: bureauer

Kilder link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *