Efter at have været indkaldt til retsvæsenet, rejser Libanons tidligere premierminister til USA

Reuters Tidligere libanesiske premierminister Hassan Diab

Den tidligere libanesiske premierminister, Hassan Diab, rejste til USA, på trods af efterforskningsdommerens indkaldelse mod ham i eksplosionen, der fandt sted sidste år i havnen i Beirut.

Læs mere

For anden gang .. udsender det libanesiske retsvæsen en stævning mod den tidligere premierminister

Diabs rådgiver, Laila Hatoum, sagde, at sidstnævnte “forlod en forud planlagt tur for at besøge sine børn, der studerer i USA.”

Hun tilføjede, at Diab “ikke har noget nyt at sige, og han mener, at han ikke har noget at gøre med alt dette, før Parlamentet beslutter handlingsforløbet.”

Der blev indkaldt til Diab fra efterforskningsdommeren, Tariq Bitar, der anklagede Diab for overlagt drab og uagtsomhed i sin egenskab af premierminister, da eksplosionen fandt sted i august 2020.

I dag, tirsdag, udsendte Bitar en ny stævning, der indeholder Diabs hjemmeadresse, efter at han trådte ud af premierministeriet.

Diab, der trådte tilbage efter eksplosionen, siger, at dommerne, der efterforsker sagen, har overtrådt libanesiske love, der siger, at han som højtstående embedsmand kun kan blive indkaldt efter godkendelse af parlamentet.

Kilde: Associated Press.

Kilder link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *