Mansoura Thani -distriktsdomstolen for nødsituation i Egypten besluttede at udsætte retssagen mod Patrick George Zaki, en forsker inden for køn og menneskerettigheder ved det egyptiske initiativ for menneskerettigheder, til sessionen 28. september.

Afgørelsen kom som svar på anmodningen fra den anklagedes advokat, Hoda Nasrallah, der anmodede om at få vist sagspapirerne, og retten reagerede ikke på tiltaltes forsvarsanmodning om at løslade ham på grund af udmattelsen af ​​varetægtsfængslingen, som begyndte i februar 2020.

Læs mere

Egypten .. Forsker Patrick Zakis tilbageholdelse forlænges med 45 dage

Retten konfronterede George med flere anklager, herunder “spredning af falske nyheder og udsagn om forfølgelse af kopter i Egypten og deres forflyttelse til Øvre Egypten.” Den anklagede nægtede alle anklagerne mod ham.

På sessionen deltog en række slægtninge og venner af de anklagede og repræsentanter for den italienske ambassade, da han er en italiensk statsborger med italiensk statsborgerskab.

Tirsdag den 14. september begyndte retssagen mod den egyptiske menneskerettighedsaktivist Patrick Zaki for en ekstraordinær domstol efter halvandet års forvaring af anklager om spredning af falske nyheder, efter at han for to år siden offentliggjorde en artikel om forholdene for kristne i ifølge hans mor og menneskerettighedsaktivister landet.

Patrick George Zaki er en egyptisk kandidatstuderende ved universitetet i Bologna i Italien, født i Mansoura i 1993, af en egyptisk kristen far og mor, og har været tilbageholdt i Egypten siden 7. februar 2020.

Zaki studerer til en kandidatgrad i Erasmus Mundus i kvinder og kønsstudier fra universitetet i Bologna og forsker i køn og menneskerettighedsspørgsmål gennem Egyptian Initiative for Personal Rights (EIPR), en menneskerettighedsorganisation i Kairo.

Læs mere

En organisation, der opfordrer de egyptiske myndigheder til at frigive oppositionen Patrick George Zaki

Zaki blev anholdt ved sin ankomst til Kairo Internationale Lufthavn den 7. februar 2020, der kom fra den italienske by Bologna, hvor han studerer til et kort familiebesøg. Han har anklager for blandt andet at “sprede falske nyheder” og “tilskynde til protester”.

Siden Patricks tilbageholdelse i februar 2020 har mere end 50 forskellige italienske byer annonceret, at Patrick får lokalt æresborgerskab for at vise deres påskønnelse af ham som en menneskerettighedsforkæmper og for at kræve hans øjeblikkelige løsladelse i en kampagne kaldet “100 byer med Patrick” lanceret af en gruppe menneskerettighedsaktivister i Italien..

Derefter stemte det italienske senat for at godkende et forslag forelagt af to af dets medlemmer om undtagelse af at give ham italiensk statsborgerskab, og afgørelsen kom, efter at mere end 200.000 italienske borgere underskrev et andragende, der begyndte i februar 2021, der markerede det ene -årsjubilæum for Patricks tilbageholdelse, krævende Ved at give ham italiensk statsborgerskab og støtte ham, indtil han opnår sin frihed.

Disse trin kulminerede i, at Rom gav Patrick et æresborgerskab. Italienske medier betragtede dengang sagen som “et forsøg på at presse de egyptiske myndigheder til at løslade ham, sammenfaldende med snesevis af menneskerettighedsorganisationer, der efterlyste den samme anmodning.” De forbandt også beslutningen til “eskalering af spændingen mellem Rom og Kairo.”

Kilde: egyptiske medier + agenturer

Kilder link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *