For første gang bruger Rusland bataljoner af kamprobotter i kampordenen for de forsvarende styrker

ruptly.tv

Russiske kamprobotter

For første gang brugte Rusland bataljoner af “Nerechta” og “Uran-9” kamprobotter under “West-2021” strategiske manøvrer.

Dette blev oplyst den 13. september af en talsmand for det russiske forsvarsministerium og sagde: “Uran-9 og Nerekhta rekognoscering og ildstøtterobotter er blevet indført i kamparrangementer for infanterienheder, mens scenarier for krigsoperationer blev implementeret i de grundlæggende fase af de “vest-2021” strategiske manøvrer..

Læs mere

Brug af en kamprobot

Talsmanden forklarede, at kamprobotterne “Uran-9” ødelagde den hypotetiske fjendes arbejdskraft og militære udstyr i en afstand på mellem 3 og 5 tusind kilometer ved hjælp af ild fra “Ataka” missiler og flammekastere samt 30 mm kanoner og maskingeværer. Han tilføjede, at robotterne kæmpede direkte krigsoperationer inden for de forsvarende enheds kamparrangementer og ydede ildstøtte til dem, da de ændrede deres kampstillinger.

Hvad angår Nerekhta-robotterne, der er udstyret med et 12,7 mm maskingevær, Kord-granatkasteren og Agi-30M flammekaster, blev de aktiveret til rekognoscering og understøtter enhederne med ild. Disse robotter kan også justere ilden fra venlige styrker og transportere ammunition og forsyninger til slagmarken.

Med hensyn til “Uran-6” -robotterne lavede de huller i minefelterne i samarbejde med militæringeniørerne. “Carrier” taktisk lasersystem blev også brugt i manøvrene, som gør det muligt at opdage og dæmpe optiske rekognoseringsmidler og detektionsanordninger i tanke, andre pansrede køretøjer og lette våben. Lasersystemet understøttede kamprobotter på slagmarken.

Det er bemærkelsesværdigt, at de fælles russisk-hviderussiske strategiske manøvrer “West-2021” finder sted den 10.-16. September i 9 russiske træningsfelter og 5 hviderussiske træningsfelter samt i Østersøen. Omkring 200.000 personale, 15 krigsskibe, 80 helikoptere, 760 stykker militært udstyr, herunder 290 kampvogne, 240 kanoner og en raketkast, vil deltage.

Kilde: TASS

Kilder link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *