sundheden

Forskere: Det er i øjeblikket ikke nødvendigt at give en boosterdosis af corona -vacciner

Sputnik

Vaccination mod corona virus

En gruppe amerikanske og internationale forskere bekræftede, at de videnskabelige beviser hidtil konkluderede, at boosterdoser af anti-Corona-vacciner ikke er nødvendige for offentligheden på nuværende tidspunkt.

I en artikel offentliggjort i tidsskriftet sagde forskerne:LancetThe British Scientific sagde: “Selvom effektiviteten af ​​Corona -vaccinen mod milde symptomer kan aftage over tid, kan beskyttelsen mod alvorlig sygdom fortsætte. Dette skyldes, at kroppens immunsystem er komplekst, og det har andre forsvar end antistoffer, der kan beskytte en person mod at udvikle en alvorlig sygdom. “

De fortsatte, “De nuværende beviser ser ikke ud til at vise behovet for at øge vaccinationen for den brede befolkning, da effekten mod alvorlige sygdomme stadig er høj,” tilføjede, at en boosterdosis “ikke er passende på dette stadie af pandemien.”

De erkendte, at “boosterdoser i sidste ende kan være påkrævet for den generelle befolkning, hvis vaccineinduceret immunitet reduceres yderligere, eller der dukker en ny mutation op, der kan omgå vaccinebeskyttelse.”

De sagde, at der er risici ved at distribuere booster for tidligt, herunder muligheden for bivirkninger, såsom en sjælden hjerteinfektion kendt som myocarditis, som er forekommet i nogle sjældne tilfælde efter at have modtaget den anden dosis mRNA -vacciner.

“Hvis unødvendige boosterdoser forårsager betydelige bivirkninger, kan der være konsekvenser for accept af vacciner ud over corona -vacciner,” skrev de.

De bemærkede, at “en boosterdosis kan være passende for nogle individer, f.eks. Dem med svækket immunsystem, som ikke producerer et tilstrækkeligt immunrespons efter at have modtaget to doser af vaccinen.”

Kilde: lancetten

Kilder link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *