Hvordan vil Rusland reagere på den afrikanske militær-marine-afpresning?

RT

Under ovenstående titel skrev Gevorg Mirzayan i “Vizgliad” om Moskvas svar på en sudanesisk anmodning om at “forhøje (prisen) på al-Qaeda i Pot Sudan.”

Artiklen sagde: Hvis vi tror på nogle af nyhederne, har Sudan besluttet at afpresse Rusland. Der tales om nye betingelser fremsat af Khartoum for at tillade etablering af en russisk flådebase.

Det blev sagt, at Sudan ikke ville acceptere oprettelsen af ​​basen, hvis den ikke modtog yderligere støttebeløb i fem år. Ifølge nogle rapporter beder de om at tildele regelmæssige trancher til Centralbanken for at understøtte valutakursen for den nationale valuta.

Khartoum afviser imidlertid kravet om yderligere beløb. “Dette er ikke sandt. Disse nyheder er ikke rigtige. Dette er grundløse nyheder. Den sudanesiske side kræver ikke nogen betalinger i forbindelse med aftalen om militærbasen,” sagde Sudans Chargé d’Affairs i Rusland Anwar Ahmed Anwar.

Faktisk kan hans ord tolkes fra tre vinkler: for det første uoverensstemmelsen inden for den sudanesiske elite, hvor en gruppe forsøger at tjene penge på den russiske kontrakt og dermed lækker; Den anden, konsensus inden for den sudanesiske elite for profit. Faktisk tilbyder de Moskva at byde på den amerikanske pris; den tredje virker mere realistisk, Sudan ønskede virkelig bonusser, men Moskva nægtede at deltage i auktionen (hvilket skabte en præcedens for kapitulation til udenrigspolitisk afpresning). Snart rapporterede russiske medier, at Moskva var klar til helt at opgive indsættelsen af ​​al-Qaeda.

På baggrund af disse holdninger kan Rusland have foretaget en revision af oplysningerne med det sudanesiske lederskab, hvor det gjorde det klart, at det ikke kunne se noget værd at tilbyde et tip. Sudan, som ikke er en allieret til Rusland, giver ikke Moskva præferencer og letter ikke engang processen med at ratificere al-Qaeda-aftalen; For det andet mindede Moskva om, at denne regel ikke kun er påkrævet for Rusland, men også for Sudan selv. Af hensyn til dens interne og eksterne sikkerhed.

De vil sandsynligvis endnu en gang minde om Sudans stedfortrædende udenrigsminister, Mohamed Sharif, der skal ankomme til Moskva til forhandlinger den 21. september. Så spørgsmålet er, hvem der skal tippe hvem til gengæld for at gennemføre aftalen.

Artiklen udtrykker kun avisens eller forfatterens mening

Kilder link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *