Libyen .. En soldat fra Special Task Force blev dræbt i kampe med tchadiske elementer i den sydlige del af landet

AFP / ABDULLAH DOMA

Medlemmer af de libyske styrker – arkiv –

En libysk soldat fra Special Task Force fra “Tariq bin Ziyad” -brigaden blev dræbt under væbnede konfrontationer i Tarbo -regionen i den sydlige del af Libyen med bevæbnet tjadisk opposition.

Den libyske hær havde meddelt, at dens styrker havde udført militære operationer rettet mod lejesoldater og elementer fra den tjadiske opposition, der var stationeret inde i libysk område, specifikt i Tarbo -området på landets sydlige grænse.

Han tilføjede, at “Special Task Force for generalmajor Tariq bin Ziyad” formåede mandag under sit sammenstød med disse væbnede grupper at ødelægge et antal af deres køretøjer og pansrede køretøjer og eliminere dem i dem mod at dræbe en af deres medlemmer. DetVicekorporal Mustafa Ashraf Al-Hassi, bosiddende i byen Derna.

Siden drabet på den tchadiske præsident Idriss Deby i april sidste år har den libyske hær sat sine styrker i alarmberedskab på grænsen til Tchad for at forhindre ind- og udrejse af tchadiske oprørsmilitser.

I juni sidste år iværksatte den libyske hær en militær operation i det sydvestlige Libyen for at forfølge terrorister og udvise bander af afrikanske lejesoldater, som den sagde truer landets sikkerhed og stabilitet.

De tjadiske oppositionsfraktioner, der kom efter styrtningen af ​​Muammar Gaddafis regime, er aktive i de store områder i det sydlige Libyen og har fået kontrol over de fleste smuglerforretninger. De har været impliceret i flere forbrydelser mod lokalbefolkningen, herunder kidnapning og tyveri , ud over menneskesmugling, brændstof og narkotikahandel.

RT – Nasser Hatem

Kilder link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *