Macron foreslår, at der nedsættes et parlamentarisk organ, der skal overvåge politiet

AP

Frankrigs præsident Emmanuel Macron

Den franske præsident Emmanuel Macron annoncerede nye foranstaltninger, herunder et initiativ til at danne et parlamentarisk organ til at overvåge politiets præstationer for at give større gennemsigtighed i dets aktiviteter.

Macrons kommentarer kom i en tale på politiskolen i Roubaix, Nordfrankrig, efter måneders nationale konsultationer om de nødvendige ændringer inden for politiet og anklager om vold og racisme.

“Når der er uredelighed, skal det resultere i sanktioner. Og når der er problemer, skal det have et svar. Vi har intet at frygte for, at der er større gennemsigtighed,” sagde Macron og erklærede, at “rapporterne om internationale undersøgelser af politianklagelser for forseelse og fornærmelse Det vil være offentligt nu. “

Han understregede, at det skulle resultere i “klare beslutninger” om enkeltpersoners og institutionens problemer og bemærkede, at en ny enhed bestående af repræsentanter fra nationalforsamlingen og senatet ville have beføjelse til at vurdere politiets handlinger. Der findes allerede et lignende organ til vurdering af efterretningstjenester.

I sin tale søgte Macron også at reagere på politiforeningernes krav om handling på områder som f.eks. Forbedring af politiets uddannelse, reducering af bureaukrati og øget indsættelse.

Han præciserede også, at Indenrigsministeriets budget forbedres næste år og stiger med 1,5 milliarder euro.

Kilde: AP

Kilder link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *