Videnskabelige undersøgelser viser, at vores forfædre strejfede rundt på Jorden for 6 millioner år siden, men det er stadig svært at bestemme det ældste sted, der indeholder arkæologiske beviser for menneskelig tilstedeværelse.

Ifølge mange forskere med erfaring inden for forhistorisk arkæologi og antropologi er der ingen enighed i det videnskabelige samfund om at bestemme det ældste sted i verden.

Læs mere

En australier opdager en babylonisk tablet, der viser brugen af ​​anvendt geometri til at bestemme landet for mere end 3.700 år siden

På trods af den igangværende kontrovers viste det sig, at der er to steder, det ene i Kenya og det andet i Etiopien, og betragtes som blandt de mest fremtrædende kandidater til titlen som det ældste arkæologiske sted i verden, ifølge næsten et dusin forskere, som alle har erfaring inden for forhistorisk arkæologi og antropologi.I en erklæring til Live Science.

“Lomekwe 3”

Det første kandidatsted, der hedder Lomekwi 3, indeholder homininben samt stenartifakter, sagde Yonatan Sala, universitetslektor i arkæologi ved University of Cape Town i Sydafrika, og ligger på en lav bakke i det vestlige Turkana i Kenya. .

I en undersøgelse, der blev offentliggjort i 2015 i tidsskriftet Nature, rapporterede forskerne, at ved at datere sedimenterne, hvor artefakterne blev fundet, anslog de stedets alder til omkring 3,3 millioner år.

Et team af forskere, der skrev i en artikel i tidsskriftet, repræsenterer en ny begyndelse for den kendte arkæologiske rekord. Det er muligt, at stenværktøjerne blev skabt af Australopithecus afarensis, en uddød forfader til mennesker, der blomstrede i området på det tidspunkt.

Læs mere

Opdagelsen af ​​artefakter i Moskvas centrum går tilbage til perioden mellem det 16. og 19. århundrede

Stedet ligger i et skovområde på en lille bakke ikke langt fra Turkanasøen. Det er uklart, hvor mange mennesker der boede på stedet.

“Lomekwe 3 er det ældste kendte arkæologiske sted i verden,” sagde Jason Lewis, assisterende direktør for Turkana Basin Institute og medforfatter af forskningsartiklen, til WordsSideKick.com.

Jeremy de Silva, lektor i antropologi ved Dartmouth College, der ikke var involveret i undersøgelsen, var enig i, at Lomekoi 3 er det ældste kendte arkæologiske sted, men bemærkede, at ikke alle forskere er enige om dette.

Faktisk sætter en række nyere forskningsartikler spørgsmålstegn ved artefakternes tilstand i Lumikoi 3 og hævder, at nogle af dem faktisk ikke er fundet i en kontekst, hvor artefakternes alder kan være sikker, «ifølge David Brown, professor af antropologi ved George Washington University, Med andre ord kan artefakterne muligvis ikke dateres tilbage til samme tid som de aflejringer, hvor de blev fundet.

Kada Guna -floden

Det andet kandidatsted er kendt som “Kada Gona -floden” i Etiopien, og arkæolog Yonatan Sala siger, at “for mange af os, inklusive mig selv, kommer det endelige bevis for de ældste arkæologiske begivenheder i form af stenværktøjer, der er 2,6 mio. år gammel. “From Guna”, som ligger på bredden af ​​Kada Guna -floden i Afar, Etiopien.

Læs mere

fossil opdagelse

Han påpegede, at datingresultaterne fra “Lumikoi 3” er omstridte, og han har alvorlig tvivl om, at resterne fundet på dette sted dateres tilbage til 3,3 millioner år.

“De konklusioner, der blev truffet om den kronologiske og adfærdsmæssige kontekst for de arkæologiske forsamlinger i Guna, er hentet fra årtiers forskning og har således stået tidstesten,” tilføjede Sala.

Stenværktøjerne i Guna kan være fremstillet af Australopithecus garhi, en forfader til mennesker, der levede i Østafrika for omkring 2,5 millioner år siden.

Smithsonian Institutions Human Origins Project bemærker, at menneskelige fossiler fundet i nærheden af ​​stenværktøjer var blandt de første menneskelige forfædre, der lavede avancerede stenværktøjer.

Tim White, meddirektør for Center for Human Evolution Research ved University of California, Berkeley. Han er enig i, at Kada Guna -floden har det bedste afgørende bevis for at være det ældste arkæologiske sted.

“Jeg er tilbøjelig til at tro, at Australopithecus afarensis kunne have lavet stenværktøjer,” sagde Brian Fillmoire, lektor i antropologi ved University of Nevada, men bemærkede, at han ikke undersøgte artefakterne på Lomekoi 3.

Læs mere

En amatørarkæolog finder en unik 1500-årig guldskat

Et tredje filter?

David Brown bemærkede, at hvis fremtidigt feltarbejde ikke kan afhjælpe bekymringer om dateringen af ​​Lumekwe 3, ville hans andet valg for det ældste arkæologiske sted være Ledi-Geraru i Afar, Etiopien, der går tilbage til omkring 2,8 millioner år siden.

Forskere i Lady-Gerraro fandt en del af hominins underkæbe med tænder og daterede den ved at undersøge alderen på de omkringliggende sedimenter, rapporterede de i Science i 2015.

Sala udtrykte tvivl om dateringen af ​​dette websted og sagde, at det kan være meget yngre end 2,8 millioner år, og at Kada Guna er stedet med det bedste og utvetydige bevis.

Uanset hvilket af disse arkæologiske steder, der er det ældste, gør de alle Pyramiderne i Giza (ca. 4.500 år gamle) og Stonehenge (ca. 5.000 år gamle) relativt små til sammenligning.

Kilde: Live Science

Kilder link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *