Det amerikanske websted The Intercept offentliggjorde en langvarig undersøgelse af en spion, der blev brugt af FBI til at spionere og spore muslimer i en region i Californien i USA.

og taler siden Om spionen Greg Montelly, der sagde, at han ikke var fremmed for FBI -agenter, en enorm, muskuløs mand, der levede i teenageårene og ungdommen som bodybuilder.

Den amerikanske “The Intercept” indikerer, at Montelli levede på tyveri af stofforhandlere, men en aftale gik ikke som aftalt i 1986 for at sidde foran agenter fra Drug Enforcement Agency “DEA”, som gav ham valget mellem fængsel eller at blive informant, så han valgte vejen Den anden begyndte sit liv som spion i to årtier.

Rapportforfatteren, Trevor Aaronsen, bemærker, at han på grund af Monteellis tvetydige etniske træk passede til de fleste af de opgaver, som FBI og DEA tildelte ham, da hans roller skiftede fra at spille en hvid supremacist til en russisk lejemorder. En sicilianer Pusher.

Webstedet siger, at Montelli pralede af sin præstation og sagde: “Jeg var god til alt, hvad jeg gør.”

I sin undersøgelse oplyste det amerikanske websted, at to agenter fra Kontorbekæmpelseskontoret i 2006 kontaktede Montelli og tilbød ham en “ambitiøs mission”.

“De to agenter bad Montelli om at forklæde sig som en nyomvendt mand og inviterede ham til at infiltrere moskeer i det sydlige Californien,” tilføjer han og citerer spionen.

“Det var et stort arbejde for FBI, og det var et eksperiment for at se, om du var i stand til at narre et helt samfund,” fortsatte Monteelli.

Spionen forklarede, hvordan hackingsprocessen var og historien, der blev skabt for at opnå muslimers tillid i Californien. “Jeg er en hvid mand, ikke? Coveret til min mission er at sige, at jeg er syrisk, min far er fransk og min mor er syrisk, og min far undertrykte vores religiøse arv på min mors side. “

Webstedet bemærker, at Montelli brugte omkring 18 måneder på at optage samtaler og aflytte muslimer, der ikke mistænkte ham, og han overførte oplysninger til sine embedsmænd i “FBI” om et antal mænd og kvinder, hvis eneste opgave var at udøve deres religiøse overbevisning.

Han fortæller, at FBI kaldte spionmissionen “Operation Flex”, og det kom fra Monteellis interesse for fitness. Ved at tilbyde fitness -tjenester til muslimer mente FBI, at Montelli ville være i stand til at opbygge tillid til det muslimske samfund og identificere sikkerhedsrisici. potentiel.

“The Intercept” citerer imamen i det sydlige Californien, Yasser Fazqa, for at sige: “Jeg husker, at han blev præsenteret for mig som en ny muslim, og han var i stor fysisk form, og jeg kan huske, at jeg fortalte ham dette, og han angav, at vi måske træne sammen. “

Undersøgelsen indikerede, at Montelli senere var uenig i “FBI”, da han blev fængslet for et forbrydelse, men efter løsladelsen i 2008 søgte han at afslutte sit regnskab med dem ved at holde et improviseret pressemøde i sit hjem kaldet af lokalpressen og afslørende “Operation Flex”, og under konferencen beskrev han, hvordan han spionerede mod muslimer for FBI uden nogen grund til at antyde, at disse muslimer kan begå forbrydelser.

Kort efter at han havde afsløret Operation Flex, henvendte den amerikanske borgerlige frihedsorganisation sig til en alliance, og Montelli indvilligede i at dokumentere hans aktiviteter for FBI i svoret vidnesbyrd i 2011 med påstand om, at føderale agenter havde overtrådt forfatningsmæssige garantier.

Webstedet siger, at to årtier efter angrebene den 11. september er FBI’s overvågningsoperationer mod det muslimske samfund ikke længere overraskende.

Webstedet siger, at det samlede beløb, som kontoret gav ham om spionage på muslimer i det sydlige Californien, beløb sig til omkring 177.000 dollars.

Rapportens forfatter siger, at processen kollapsede, da det muslimske samfund begyndte at mistanke om, at Montelli var ekstremist for at melde ham til politiet og kræve, at han begrænsede sine aktiviteter.

Han tilføjede: “Efter 6 måneders anmeldelse af ham blev han anholdt på anklager om at have forsøgt at bedrage to kvinder og tage $ 150.000 fra dem, tilstå sin forbrydelse og fængslet i 8 måneder.”

Rapporten bemærker, at i løbet af Monteellis spionage periode begyndte muslimer at mistænke FBI’s tilsyn med deres samfund.

Fazga, moskéens imam, der roste styrken i Montellis muskler, ringede til assisterende direktør for FBI -kontoret Stephen Tidwell i Los Angeles, Californien, for at tale med tilbederne og forsikre dem om, at der ikke er tilsyn med dem.

Webstedet afslutter sin undersøgelse med at sige, at om Operation Flex var en succes eller ej, ved vi ikke meget, fordi FBI nægtede at videregive oplysninger om det.

Webstedet bemærker, at kilden til denne historie er Montelli, der angiveligt har givet bureauet oplysninger om muslimer, rekrutteret informanter og endda hævdet, at han gav oplysninger om al-Qaeda, der hjalp med at dræbe Osama bin Laden.

Webstedet bemærker, at “Måske var Montelis ord bare pralende, men det bærer en vis sandhed. Han gav oplysninger, der førte til anholdelsen af ​​Ahmadullah Sayes Niazi, som blev anklaget for at overtræde immigrationsloven og ikke afsløre et tidligere forhold til al-Qaeda. “Niazi var svoger til en tidligere livvagt til bin Laden.

Kilde: Intercept -webstedet

Kilder link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *