Moskva: Der er ingen begrundelse for, at International Atomic Energy Agency kritiserer Iran

Sputnik ALEXANDR NATRUSKIN

Ruslands faste repræsentant i Wien Mikhail Ulyanov

Ruslands faste repræsentant for internationale organisationer i Wien, Mikhail Ulyanov, understregede, at der ikke er nogen begrundelse for bestyrelsen for Det Internationale Atomenergiorganisation til at udsende en resolution, der kritiserer Iran.

I en erklæring til det russiske “TASS” nyhedsbureau tirsdag sagde Ulyanov: “Jeg tror, ​​at IAEA’s bestyrelse ikke vil udstede en afgørelse, der omfatter kritik af Iran. I betragtning af besøg af generaldirektøren for International Atomenergi Agenturet, Rafael Grossi, til Teheran, og de aftaler, der er opnået der, er der ikke grundlag for en sådan beslutning “.

Han bemærkede, at diskussioner om Iran i bestyrelsen foregår på en rolig måde.

Læs mere

Iran afslører sin holdning til genoptagelse af atomforhandlinger

Med hensyn til genoptagelse af forhandlingerne om tilbagevenden til den iranske atomaftale understregede Ulyanov, at “datoen for genoptagelse af forhandlingerne endnu ikke er fastlagt.”

Den russiske delegat kommenterede den iranske sides udsagn om den forestående genoptagelse af dialogen og sagde: “Vi vil gerne håbe, at iranerne næsten er klar til at vende tilbage til forhandlingsbordet i Wien, og hvis dette er gjort, vil vi byde det velkommen. “

Det er bemærkelsesværdigt, at International Atomic Energy Agency og Iran blev enige om under IAEA’s direktørs besøg i Teheran i sidste weekend at fortsætte arbejdet med det iranske atomprogram.

Og det iranske udenrigsministerium meddelte for nylig, at dialogen i Wien om atomaftalen snart genoptages.

Kilde: TASS

Kilder link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *