Den 13. september fejrede Moskvas statskonservatorium sit 155 -års jubilæum.

Den 13. september fejrede Moskvas statskonservatorium sit 155 -års jubilæum. Mange af dets bemærkelsesværdige alumner deltog i de to dage lange fester, herunder violinist Yuri Bashmet, cellist Alexander Knyazev, sopran Kipla Gerzmava og pianist Nikolai Lugansky.

Moskvas statskonservatorium fejrer sit 155 -års jubilæum

ntv.ru

arkivfoto

Umiddelbart før fejringen holdt konservatoriets symfoniorkester en koncert i konservatoriets store hal under ledelse af maestro Vladimir Yurovsky.

“13. september er fødselsdagen for Moskva -konservatoriet. Den store musikalske aften, som vi har forberedt i dag, var vært for konservatoriets stjerner, der repræsenterer forskellige generationer. Dette er det bedste bevis på konservatoriets kreative succes, der ikke kræver dokumentation og bureaukratisk indsats , ”Sagde dekan for konservatoriet, Alexander Sokolov, ved åbningsceremonien af ​​festlighederne. Andet”.

Moskvas statskonservatorium fejrer sit 155 -års jubilæum

smotrim.ru

arkivfoto

Sokolov takkede især stjernerne, der var i stand til at deltage i festen og ikke deltog i andre aftener.

Kompositionerne af Bach, Rachmaninov, Shchedrin, Mozart, Verdi, Brahms og Tchaikovsky blev sunget i auditoriet.

Cellisten Alexander Knyazev beskrev konservatoriet som sit hjem. “Jeg har været her siden jeg fyldte 19,” sagde han. “Jeg husker, at jeg gav min første koncert her i 1980 under de olympiske lege i Moskva.”

Moskvas statskonservatorium fejrer sit 155 -års jubilæum

rolld.ru

Arkiv foto

På denne dag uddelte konservatoriets konservatorium ifølge traditionen Nikolai Rubinstein guldmedaljer til 5 respekterede mestre, der tilbragte mere end et halvt århundrede inden for konservatoriets mure.

Moskvas statskonservatorium, opkaldt efter Tchaikovsky. Det blev grundlagt i 1866 på initiativ af komponisten og pianisten, Anton Rubinstein, og med støtte fra storprinsessen Elena Pavlovna.

På invitation fra Rubinstein kom de berømte kunstnere Ferdinand Loeb og Bernard Kosman til Moskva for at stifte konservatoriet og holde foredrag i det, og den store russiske komponist Pyotr Tchaikovsky, hvis navn Konservatoriet har haft hans navn siden 1940, blev professor der også. I 2003 fik Moskva -konservatoriet juridisk status til universitetet, og i dag er det et af de førende musikuniversiteter i Rusland og verden.

Moskva-konservatoriet har 7 co-pædagogiske fakulteter og afdelinger. Orkestre, orkestre, kor og mere arbejder her.

Blandt de berømte alumner fra Moskva -konservatoriet kan nævnes komponisten, komponisten af ​​Sovjetunionen og Den Russiske Føderation, Alexander Alexandrov, pianister David og Vladimir Ashkenazi, violinist Yuri Bashmet, pianist Denis Matsuev og komponister Nikolai Medtner, Sergey Rachmaninov, Alexander Scrabin, Andrei Ishch Alexandra Pakhmutova, pianisten Svyatoslav Richter, cellisten Mstislav Rostropovich og mange andre verdensberømte skikkelser inden for musikalsk kunst.

Den russiske præsident Vladimir Putin sendte en lykønskningsbesked til professorer, studerende og kandidater fra Moskvas konservatorium og lykønskede dem med jubilæumsdagen. Teksten til telegrammet blev offentliggjort på Kremls websted.

Kilde: TASS

Kilder link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *