Mysteriet om tusinder af fugles død i Europa og Amerika afsløret

ru.wikipedia.org

Atlantisk lunde (papegøje)

Det viser sig, at årsagen til tusindvis af fugles årlige død på begge sider af Atlanterhavet er sæsonbestemte orkaner, hvis intensitet stiger år efter år på grund af klimaændringer i verden.

Nuværende biologi bemærker, at de nordamerikanske og europæiske bestande i løbet af de seneste år sidst på efteråret – begyndelsen af ​​vinteren har bemærket en betydelig stigning i trækfuglernes dødelighed. For at finde ud af årsagen til dette usædvanlige fænomen gennemførte økologer fra det franske nationale center for videnskabelig forskning sammen med kolleger fra Norge og USA et eksperiment, der omfattede rejser i sommersæsonen til det østlige Grønland og fastgørelse af miniaturesensorer til ben på 1.500 fugle af de mest sårbare arter, herunder – søpapegøer atlantiske greber, små alke, sortfodede stingrays og to lomvier, for at spore deres spor ved hjælp af GLS -mærker (Global Location Sensor).

Læs mere

Endelig løser forskere et mysterium

I betragtning af at de døde fugle er så afmagrede, er den første antagelse, at fuglene mister deres styrke til at modstå luftstrømme og dø. For at bestemme graden af ​​påvirkning af dette klimafænomen på fugle, designede forskerne en computermodel, der matcher fuglens flylinjer og orkanernes vej, de møder under deres flyvning under deres vandring mod syd, hvor de tilbringer vinteren.

Og det blev klart for forskerne ved at simulere aerodynamikken i fuglens bevægelse i orkanstrømmene, at fuglenes død skyldtes deres manglende evne til at spise normalt og ikke som følge af energiforbrug. Fordi fuglene, der blev udsat for denne undersøgelse, får deres mad fra at dykke i havet og fiske, men når vinden er stærk i flere dage, forbliver disse fugle uden mad, fordi de ikke kan stoppe for at hvile.

Ifølge forskerne, da intensiteten og hyppigheden af ​​sæsonbestemte orkaner i Nordatlanten stiger år for år på grund af klimaforandringer, vil trækfugle også være sårbare i de kommende år. Forskere angav ikke, hvordan de kunne hjælpes og fikser denne situation.

Kilde: RIA Novosti

Kilder link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *