Ny bog: Den amerikanske stabschef ringede i hemmelighed til Kina og frygtede, at Trump ville starte en krig mod det

Globallookpress Staff Sgt. Brittany Chase

USAs stabschef Mark Milley

En ny bog af amerikanske journalister har afsløret hemmelige kontakter mellem den amerikanske stabschef Mark Milley og hans kinesiske pendant, da han frygtede, at Donald Trumps administration ville starte en krig mod Kina.

Ifølge Perils bog “Danger” af Washington Post -reporterne Bob Woodward og Robert Costa ringede general Milley til Kinas stabschef Li Zhouqing to gange i et forsøg på at afværge en militær konflikt mellem de to lande.

Bogen angav, at den første kontakt var dage før præsidentvalget, der fandt sted i USA i november 2020, og den anden efter den 6. januar 2021, den dag, Trumps tilhængere stormede Capitol.

Læs mere

Pentagon: Enhver krig med Kina eller Rusland vil ødelægge verden

Milley søgte at forsikre sin kinesiske pendant om, at USA ikke havde til hensigt at iværksætte militær aktion mod Kina, da han havde efterretninger, der indikerede, at Beijing ventede et angreb fra Washington på baggrund af spændinger i det sydkinesiske hav.

Bogens forfattere bekræfter, at Milley lovede sin kinesiske pendant, at han tidligt ville fortælle ham, hvis den amerikanske administration besluttede at iværksætte en militær operation mod Kina.

Kilde: “Washington Post”

Kilder link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *