Palæstinensiske fanger forbereder en åben sultestrejke efterfulgt af en vandstrejke

Globallookpress

En march i Jenin i solidaritet med palæstinensiske fanger i israelske fængsler

De palæstinensiske fanger besluttede at gå i en åben sultestrejke for at forbedre deres levevilkår fra fredag ​​efter de sikkerhedsrestriktioner, som Israel havde pålagt efter de seks fangers flugt fra Gilboa-fængslet.

Det oplyste chefen for myndighederne for fanger og eks-fanger, Qadri Abu Bakr, i radioudtalelser i dag, tirsdag, og bemærkede, at ”hvad fangebevægelsen gennemgår i besættelsens fængsler er en af ​​de værste betingelser, den har gået igennem. ”Han tilføjede, at strejken vil omfatte repræsentanter for de tilbageholdte og ledelsen af ​​organisationerne, og de to fanger Karim Younes vil slutte sig til denne strejke. og Marwan Barghouti.

Læs mere

Medier: Israelske ministre kræver strengere tilbageholdelsesbetingelser for palæstinensiske fanger

Abu Bakr forklarede, at fredagens strejke vil omfatte 400 fanger fra Raymond -fængslet, 200 fanger fra Nafha -fængsel, 300 fanger fra Ofer, 200 fanger fra Megiddo, 50 fra Hadarim, 80 fanger fra Eshel -fængslet, 50 fra Shata og Gilboa, tilføjede det tirsdag resten af ​​fangerne vil deltage i denne strejke.

Han understregede, at strejken vil udelukke unger, kvinder, syge og ældre inde i besættelsesfængslerne.

Abu Bakr sagde, at Israel har to muligheder, enten at imødekomme fangernes krav eller at frigive dem og sagde, at “dette er svært for besættelsen, især da nogle af fangerne vil eskalere næste onsdag ved at afstå fra vand.”

Den palæstinensiske embedsmand angav, at fangernes krav er at genoprette situationen, som den var før datoen den 5. september, udover at fjerne glasbarrieren for familierne under besøget, genoptage familiebesøg i Gaza, installere telefoner i sektioner for alle fængsler og tillade familier at medbringe tøj, udover at returnere fanger isoleret til deres afdelinger.Og ikke at sætte de fire fanger i isolation.

Han opfordrede til international, offentlig og politisk handling uden undtagelse for at aktivere samfundet til gavn for fangerne, hvilket indikerer, at der i denne uge vil blive afholdt et møde med ambassadører og konsuler til stede i Palæstina, udover at sende meddelelser til FN’s rapportør for mennesker Rettigheder og Røde Kors.

Kilde: “sammen”

Kilder link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *