Russiske anti-terror øvelser i Kirgisistan

Youtube

Træning på den russiske Qant Air Base i Kirgisistan

Russiske styrker, der var stationeret på Qant-flybasen i Kirgisistan, gennemførte tirsdag antiterrormanøvrer i lyset af situationen i Afghanistan.

Læs mere

Kollektiv sikkerhedstraktatorganisation: Vi er klar til at afvise trusler fra Afghanistan

Mediekontoret i det russiske centrale militærdistrikt meddelte, at det russiske militær frastødte et angreb, der blev iværksat af de formodede fjendtlige militanter på et kontrolpunkt, der tilhørte den russiske hær, og demonterede den kardon, der blev pålagt af den formodede fjende omkring barrieren og dens område.

Øvelserne fandt sted på baggrund af situationen i Afghanistan, hvor “Taleban” -bevægelsen udvidede sin kontrol over hele landets område.

I august sidste år gennemførte Rusland to fælles øvelser på Afghanistans grænser, en med Usbekistan og den anden med Usbekistan og Tadsjikistan, hvor tusinder af militærpersonale, forstærket af krigsfly, pansrede køretøjer og artilleri, deltog.

Den russiske “Kant” flybase i Kirgisistan er en komponent i de hurtige reaktionskræfter i den kollektive sikkerhedstraktatorganisation, som omfatter Rusland, Hviderusland, Kasakhstan, Armenien, Kirgisistan og Tadsjikistan.

Den 31. august bekræftede organisationens generalsekretær, Stanislav Zas, at den ikke planlægger at sende tropper til Afghanistan, idet han bemærkede, at det er en defensiv organisation, der kun kan operere sine styrker inden for grænserne af sit ansvarsområde.

Kilde: “Interfax”

Kilder link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *