Saddam Husseins dommer døde med Corona-viruset

Mohamed Oreibis død, Saddam Husseins retssagdommer

 

Muhammad Uribi Majeed al-Khalifa, dommeren i retssagen mod den afdøde irakiske præsident Saddam Hussein, døde af infektion med Corona-virus i en alder af 52 år.

 

 

Sørgede Det øverste retlige råd I Irak sagde kalifen i en erklæring: “Det højeste retlige råd udtrykker sin medfølelse med den retlige familie og familien til den pensionerede dommer Muhammad Uraibi, der døde på grund af hans infektion med Corona-epidemien.

Den mest fremtrædende er hans mod til at stå op for retssagen mod symbolerne for det tidligere diktatoriske regime. Derfor vil han forblive udødelig i irakernes hjerter generelt og dommere i særdeleshed. “

 

Muhammad Al-Oraibi blev født i det østlige Karrada-distrikt i Baghdad i 1969. Han trådte ind i College of Law ved College of Baghdad i 1987 og afsluttede der i 1991.

 

Efter endt uddannelse praktiserede han advokatyrket, og den 14. september 1998 trådte han ind i Judicial Institute og afsluttede med den 23. session den 23. september 2000.

 

Muhammad Uraibi blev udnævnt til efterforskningsdommer ved den irakiske høje straffedomstol i retssagen mod Saddam Hussein og hans regime den 1. august 2004.

 

Han præsiderede også det andet organ i den irakiske højstrafdomstol i september 2006, som undersøgte Anfal-sagerne, undertrykkelsen af ​​Shaabani-oprøret (1991), den kemiske bombning af Halabja og likvidationen af ​​religiøse partier.

Author: Middleeast

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *