Sydkorea og USA har endnu ikke indhentet detaljerede oplysninger om en nylig krydstogtmissiltest af Nordkorea, rapporterede Yonhap News Agency med angivelse af sine kilder.

Læs mere

Nordkorea tester med succes et nyt langdistance missil

Og Nordens officielle nyhedsbureau rapporterede mandag, at Norden med succes gennemførte test af nye langdistance-krydstogtraketter lørdag og søndag og oplyste, at missilerne fløj omkring 1.500 kilometer i to timer og ramte deres mål.

Sydkoreas fælles stabschefer afslørede ingen detaljer om denne test, hvilket fik spekulationer om, at Seoul og Washington ikke kunne opdage lanceringen af ​​missilerne, i det mindste i det øjeblik de blev lanceret.

I tilfælde af ballistiske missiler, der blev lanceret af nord, ville de fælles stabschefer øjeblikkeligt frigive oplysninger om lanceringen.

“Sydkorea og USA er tæt på at analysere oplysninger i forbindelse med testene,” sagde en kilde i Seoul -regeringen. “Vi kender endnu ikke nogle detaljer, såsom missilernes nøjagtige flyvebane. Det ser ud til, at der er nogle begrænsninger og vanskeligheder i betragtning af karakteristika ved krydstogtsraketter. “

“Krydstogtsraketter bevæger sig langsommere end ballistiske missiler, og de er også svagere, så det ville være ret let at imødegå et angreb med krydsermissiler. Men de bevæger sig i lavere højder, hvilket gør dem svære at få øje på,” sagde Jang Young-kun, en raketekspert ved Korea Aerospace University. med radar.

De nyligt testede missiler fløj tilsyneladende i en maksimal højde på omkring 100 meter, sagde eksperten og tilføjede, at det nuværende luftforsvarssystem er designet til at modvirke ballistiske missiler, der flyver i en højere højde end krydsermissiler.

I henhold til FN’s Sikkerhedsråds resolutioner må Pyongyang ikke bruge ballistiske teknologier. Men forbuddet gælder ikke krydstogtsraketter, og Ankit Panda, en ekspert ved Carnegie Endowment for International Peace, sagde, at det nye våben udgjorde en særlig trussel.

Denne type repræsenterer “det første atomdrevne krydstogtsraket i Nordkoreas lager af våben, der fremhæver de fortsatte fremskridt i dets atomarsenal og det stigende antal muligheder, som Nordkorea har til rådighed til at styre atomvåben,” sagde Banda.

Nordkoreas officielle nyhedsbureau har beskrevet det nye langdistancemissil som et “strategisk våben af ​​stor betydning”, og eksperter siger, at udtrykket “strategisk våben” generelt refererer til våben med atomkapacitet. Under den ottende kongres i Nordkoreas regeringsparti i januar sidste år beordrede statsleder Kim Jong Un udviklingen af ​​taktiske atomvåben.

“Vi opdagede missilerne gennem fælles aktiver mellem Sydkorea og USA, og vi foretager nu en foreløbig analyse,” sagde den sydkoreanske forsvarsminister Suh Wook, men afviste at sige, hvornår og hvordan opsendelsen blev opdaget.

“Vi har lært, at nord begyndte at udvikle disse missiler i begyndelsen af ​​2000’erne og har akkumuleret relaterede teknologier,” sagde Suh i en parlamentarisk forhørssession. “Vi har Nordkoreas krydstogts -missildetekterings- og aflytningssystem. Vi vil fortsat gennemgå og supplere forsvarssystemet i fremtiden,” tilføjede han.

Kilde: “Yonhap”

Kilder link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *