Sikkerhedsrådet udsender en erklæring om renæssancedæmningen

AFP

Etiopisk renæssancesdam

Det tyrkiske Anadolu -agentur rapporterede med citering af diplomatiske kilder, at FN’s Sikkerhedsråd onsdag udsender en erklæring til Egypten, Sudan og Etiopien om renæssancedæmningen.

“Sikkerhedsrådet vil udsende en erklæring onsdag for at opfordre Egypten, Sudan og Etiopien til at genoptage forhandlingerne om renæssancedæmningen i Den Afrikanske Unions regi,” sagde Anadolu Agency og citerede unavngivne kilder.

Læs mere

Sudan protesterer mod etiopiske udsagn om renæssancedæmningen

I juli sidste år afholdt Sikkerhedsrådet en session for at diskutere krisen i Grand Etiopian Renaissance Dam, og der er endnu ikke truffet nogen beslutning vedrørende et projekt, der er forelagt af Tunesien, hvor der kræves en bindende aftale mellem Etiopien, Sudan og Egypten om driften af ​​dæmningen inden for seks måneder.

Delegationerne fra resten af ​​Sikkerhedsrådets medlemmer understregede deres støtte til afrikansk mægling for at løse uoverensstemmelser om dæmningen.

Egypten og Sudan protesterede mod den anden fyldning af renæssancedæmningen uden at nå til enighed mellem de tre lande, mens Etiopien indledte en ensidig beslutning om den anden fyldning af dæmningen, tilfreds med at underrette Egypten og Sudan.

Kilde: bureauer

Kilder link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *