nwht.ru

arkivfoto

Det amerikanske firma “SpaceX” lancerede mandag den 13. september raketten “Falcon 9”, der transporterede et nyt parti kommunikationssatellitter ind i Jordens kredsløb.

Ifølge en erklæring, som selskabet offentliggjorde på sit websted, startede missilet fra Vanderburgh Air Force Base i Californien kl. 20:55 den 13. september lokal tid (kl. 06.55 den 14. september Moskva -tid).

Læs mere

Elon Musk forsøgte at købe et ballistisk missil ude af drift i Rusland

Virksomhedens grundlægger, Elon Musk, havde tidligere oplyst, at raketten ville opsende 51 V1.5 -satellitter, der var udstyret med lasersendere beregnet til kommunikation med andre “Starlink” -satellitter, hvilket er nødvendigt for at sikre internetadgang i det åbne hav og i troperne.

Det rapporteres, at den første fase af missilet blev brugt 9 gange. Og at den skulle lande på en flydende platform i Stillehavet, så selskabet kunne sænke prisen på opsendelse af andre missiler.

Det er bemærkelsesværdigt, at satellitnetværket “Starlink” efter dets udbredelse vil omfatte omkring 11.000 små satellitter, der vejer 500 kg. Realiseringen af ​​projektet vil koste SpaceX 10 milliarder dollars. Den første batch af Starlink -satellitter blev lanceret i maj 2019.

Kilde: TASS

Kilder link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *