Regelmæssige symptomer på et hjerteanfald kan omfatte: brystsmerter, svimmelhed, svedtendens, åndenød og opkastning.

Selvom brystsmerter ofte er alvorlige, kan nogle mennesker kun opleve milde smerter, såsom fordøjelsesbesvær.

I nogle tilfælde kan der slet ikke være brystsmerter, især hos kvinder, ældre og mennesker med diabetes – så det kan være svært at opdage tidlige tegn på et hjerteanfald.

En nylig undersøgelse af Harvard Medical School afslørede: “Næsten halvdelen af ​​mennesker, der har fået et hjerteanfald, er ikke klar over det da. Et såkaldt stille hjerteanfald diagnosticeres først efter begivenheden, hvor en optagelse af hjertets elektriske aktivitet (elektrokardiogram eller EKG) eller en anden test for tegn på hjerteskade. “

Forskere har undersøgt årsagen til tavse hjerteanfald, og en forklaring kan være smerte-tolerance højere end gennemsnittet, tyder en nylig undersøgelse på. Andre mener, at symptomer omfatter fordøjelsesbesvær eller muskelsmerter.

Andre kan dog mærke smerten, men i andre dele af overkroppen end midten af ​​brystet – hvilket normalt ignoreres. En dansk undersøgelse fandt ud af, at hvert fjerde hjerteanfald kan have atypiske symptomer, der let kan elimineres eller forveksles med andre lidelser.

Den amerikansk baserede undersøgelse opfordrede folk til at lede efter tidlige eksempler på tegn på et hjerteanfald, før en livstruende begivenhed er for sent.

Læs mere

Hvornår bliver en ændring i puls et problem?

Hjerteanfald viser sig ikke altid med de klassiske symptomer på alvorlige brystsmerter. Faktisk forekommer kun halvdelen af ​​hjerteanfaldene på denne måde, siger Harvard Medical School.

I stedet kan du kun føle ubehag, pres, tæthed eller klemning i brystområdet.

“Mange mennesker er ikke klar over, at under et hjerteanfald er de klassiske symptomer på brystsmerter kun halvdelen af ​​tiden,” siger Dr. Kenneth Rosenfeld, chef for vaskulær medicin på Harvard-tilknyttede Massachusetts General Hospital.

Folk beskriver undertiden symptomerne på et hjerteanfald som ubehag eller tryk i brystet, mens andre siger, at de føler en alvorlig fornemmelse eller en dyb, tandpine-lignende smerte. Nogle mennesker er mindre følsomme over for smerter end andre, eller de kan benægte deres smerter og efterlade symptomer ubehandlede.

Imidlertid har ikke alle en god følelse af smertetolerance, og en række andre faktorer (såsom din følelsesmæssige tilstand) kan påvirke smerteopfattelsen.

Personer med diabetes kan være mindre følsomme over for smerter, fordi sygdommen kan føre til nervedød (en tilstand kendt som diabetisk neuropati), hvilket teoretisk øger risikoen for et stille hjerteanfald.

Under et hjerteanfald kan placeringen af ​​smerten variere lidt fra person til person, forklarer Dr. Rosenfeld.

Symptomer kan forekomme i armen, skulderen, nakken, kæben eller andre steder i den øverste halvdel af kroppen.

“Jeg havde en patient med øreflippesmerter og en anden med smerter i håndleddet,” sagde Rosenfeld og bemærkede, at symptomer kan opstå overalt i kroppen, og ualmindelige tegn bør ikke ignoreres.

Andre atypiske symptomer, som folk ikke ofte tilskriver et hjerteanfald, omfatter kvalme, opkastning og svaghed.

Kilde: Express

Kilder link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *