Tunesien .. Danner den længste menneskelige kæde i landets historie, der fordømmer havforurening (fotos + video)

AFP

Tunisierne danner en enorm menneskelig kæde for at fordømme havforurening syd for hovedstaden

Hundredvis af tunesere dannede den største menneskelige kæde i landets historie langs 5 ​​strande i hovedstadens sydlige forstæder, i protest mod havforureningen, der fratager regionens beboere deres vandressourcer.

Opfordringen til denne demonstration kom fra foreningen “Citizen Action”, der er aktiv i bekæmpelsen af ​​forurening forårsaget, især af spildevand, der strømmer fra byer til havet, ofte uden behandling.

På sandet på strandene i Rades, Zahra, Hammam Al-Anf, Hammam Al-Shatt og Borj Cedria, der strækker sig over kyststrimlen over et område på tretten kilometer, og hvor 300.000 mennesker bor, har tunesere besvaret opfordringen fra foreningen “Citizen Action”, der har været aktiv i to år, og afviser havforurening forårsaget af spild af spildevand fra disse byer. Kysthav ofte uden nogen forudgående behandling.

Foreningens præsident, Duniazad Al-Tunisi, forklarede, at Human Chain-kampagnen har til formål at fordømme havets forværrede situation i regionen, som er blevet en trussel mod sundheden på grund af den bakterielle forurening, der påvirker det.

Hun påpegede, at “antallet af bakterier bør være mindre end 500 pr. 100 milliliter i henhold til internationale standarder, mens antallet her er 1.800 bakterier pr. 100 milliliter. Det er en miljøkatastrofe,” understreger det, baseret på analyser foretaget for ” Foreningen Citizen Action “, forurenende stoffer omfatter” bakterier og cocci. “Streptococcus og fækal coliform.

Inas Al-Abyad, embedsmanden med ansvar for miljømæssig retfærdighed ved det tunesiske forum for økonomiske og sociale rettigheder, der støttede denne aktivitet, bekræftede, at bevægelsen, hvor 3.500 mennesker deltog, ifølge arrangørerne udgør “den største menneskelige kæde i Tunesiens historie. “

Hun påpegede, at havforurening i de sydlige forstæder i Tunesien er blandt de “farligste i hele Tunesien”, og dens sværhedsgrad overstiger den, der registreres på grund af olieproduktion i Sfax eller kemiske fabrikker i Gabes.

Hammam al-Anf Beach var tidligere en af ​​de i øjeblikket forurenede strande. Det blev betragtet som “Pashas strand”, der var herskerne i Tunesien under det osmanniske imperium, og de byggede storslåede paladser i dette område.

Kilde: AFP

Kilder link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *