Tyrkiske myndigheder fryser aktiverne for 377 mennesker, inklusive “ledere af terrororganisationer”

Strait Bridge Town Fortress Castle  - 20025191 / Pixabay

 De tyrkiske myndigheder frøs aktiverne for 377 mennesker i landet mistanke om at have tilknytning til “terrororganisationer”.

Læs mere

 

Erdogan: Budskabet fra tidligere flådemedarbejdere inkluderer antydninger til et kup, og vi har ikke til hensigt at trække os ud af Montreux-aftalen

 

Anadolu-agenturet, der er tæt på den tyrkiske regering, rapporterede at fryse aktiverne for 377 mennesker, inklusive “ledere og højtstående embedsmænd” i oppositionsorganisationen Fethullah Gulen og den tyrkiske prædiker, som landets myndigheder beskylder for at stå bag 2016 kupforsøg samt Kurdistan Workers Bash, som Ankara betragter og har kæmpet for en terrororganisation i mere  end 3 årtier.

 

 

 

Denne foranstaltning falder sammen med en krise, der stammer fra en erklæring, der blev udsendt søndag af 103 tidligere officerer fra den tyrkiske flåde, der kritiserede Istanbul-kanalprojektet og foretog ændringer i forfatningen og advarede mod at trække sig tilbage fra Montreux-aftalen, der blev underskrevet i 1936 for at styre trafikken gennem Bosporus. og Dardanelles-strædet.

 

 

 

Den tyrkiske præsident Recep Tayyip Erdogan angreb voldsomt forfatterne af erklæringen og sagde, at den indeholdt “kupphint” og understregede, at Tyrkiet ikke i øjeblikket har til hensigt at trække sig ud af aftalen, mens myndighederne iværksatte en anholdelseskampagne mod dem, der deltager i dette skridt. .

 

 

Kilde: “Anatolia” + agenturer

Arabisk kilde link

Author: Middleeast

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *