Tyskland ... Anholdelse af en person anklaget for at levere udstyr til Iran til brug i sine atomprogrammer

AFP

Et medlem af det tyske politi – arkivfoto –

Den tyske forbundsadvokat meddelte, at politiet havde anholdt en tysker af iransk oprindelse mistænkt for at have leveret udstyr til Iran til brug i Teherans atom- og missilprogrammer.

Anklageren tilføjede, at politiet ransagede 11 steder, herunder lejligheder og kontorer, i delstaterne Hamburg, Slesvig-Holsten og Nordrhein-Westfalen i forbindelse med den mistænkte.

Den anklagede, Alexander J., overførte udstyr til en værdi af 1,1 millioner euro til en iransk statsborger, hvis firma i Iran var noteret på en EU -sortliste som front til køb af udstyr til Irans atom- og missilprogrammer.

Ifølge tyske medier oplyste anklagemyndigheden, at den mistænkte modtog anmodninger i 2018 og 2019 om køb af laboratorieudstyr, overførsel af to spektrometre til en pris på 166.000 euro til Iran i januar 2020 og overførsel af to andre enheder kl. en pris på 388.000 euro seks måneder senere.

Den mistænkte ansøgte ikke om en særlig eksportlicens, som han skulle opnå for at transportere sådant udstyr til en destination, der blev sortlistet af EU.

Kilde: tyske medier

Kilder link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *