sundheden

Undersøgelse afslører effekten af ​​mænds søvn på månens cyklus

Sputnik Anton denisov

Måne

En ny undersøgelse fra Uppsala University, offentliggjort i tidsskriftet Science of the Total Environment, viser, at mænds søvn kan blive stærkere påvirket af månens cyklus end kvinders.

Tidligere undersøgelser har givet noget modstridende resultater om sammenhængen mellem månens cyklus og søvn, hvor nogle rapporterer en sammenhæng, mens andre ikke har gjort det.

Der er imidlertid mange mulige forklaringer på disse modstridende fund, og mange tidligere undersøgelser, der har undersøgt månens cyklus ‘sammenhæng med menneskelig søvn, har ikke styret deres analyser af confounders, der vides at påvirke menneskelig søvn, såsom obstruktiv søvnapnø og søvnløshed.

I løbet af voksningstiden øges mængden af ​​månens lysende overflade set fra Jorden, og i det øjeblik månen krydser meridianen gradvist bliver til de sene aftentimer. I modsætning hertil svinder den lysende overflade i den aftagende periode, og i det øjeblik månen krydser meridianen gradvist bliver til dagslys.

Læs mere

Hvordan bestemmer du det rigtige tidspunkt at sove, hvis du vil vågne opdateret?

Christian Benedict, adjunkt ved Institut for Neurovidenskab ved Uppsala Universitet i Sverige, og hovedforfatter af undersøgelsen, siger: “Vi brugte hjemmebaserede søvnoptagelser af en nat på 492 kvinder og 360 mænd. Vi fandt ud af, at mænd, hvis nætter sover blev registreret i den stigende halvmåne af månens cyklus viste lavere søvneffektivitet og øget vågningstid efter søvnstart i forhold til mænd, hvis nattesøvn blev målt i den aftagende halvmåne. I modsætning hertil forblev kvinders søvn stort set upåvirket af månens cyklus. Vores resultater var robuste, selv med betingelse for kroniske søvnproblemer og alvorlig obstruktiv apnø. Under søvn “.

En af de mekanismer, hvormed månen kan påvirke søvn, er sollys, der reflekterer fra månen på de tidspunkter, hvor mennesker normalt sover. Derudover tyder en nylig undersøgelse på, at mandlige hjerner kan være mere lydhøre over for omgivende lys end kvindelige hjerner.

Benedict konkluderer, at undersøgelsen “ikke kan forklare, om søvn er årsagssammenhængende til månens cyklus eller kun er korreleret.”

Kilde: Medical Express

Kilder link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *