sundheden

Undersøgelse: Overspisning er ikke en årsag til fedme, men snarere det modsatte

Gettyimages.ru

udtryksfuldt billede

Resultaterne af en undersøgelse og kliniske forsøg udført af ernærings- og folkesundhedseksperter fra USA, Danmark og Canada viste, at årsagerne til fedme er relateret til komponenterne i den mad, vi spiser, ikke mængden.

The American Journal of Clinical Nutrition bemærker, at ifølge data fra de amerikanske centre for sygdomsbekæmpelse og forebyggelse er 40 procent af voksne amerikanske borgere overvægtige, hvilket sætter dem i fare for hjerte -kar -sygdomme, slagtilfælde, type 2 -diabetes og nogle former for kræft . Læger anbefaler normalt at spise mad og drikkevarer, der indeholder få kalorier, og indtage dem med fysisk aktivitet.

Læs mere

Hård kost og intens træning, og vægten falder ikke .. Hvad er årsagen?

Denne metode til behandling af fedme er baseret på en århundreder gammel energibalancemodel. Ifølge denne metode stiger en persons vægt, når han får mere energi, end han bruger. Men statistiske data indikerer, at antallet af fede mennesker på trods af anbefalinger om mindre mad og mere fysisk aktivitet fortsætter med at vokse år efter år.

Men forskerne foreslår en alternativ model til kulhydrat- og insulinmodellen, der siger, at årsagen til fedme ikke er overspisning, men derimod overspisning af fødevarer med et højt glykæmisk indeks, såsom forarbejdede fødevarer med et højt indhold af simple kulhydrater. Disse fødevarer, grundlaget for den moderne vestlige kost, stimulerer hormonelle skift, der radikalt ændrer stofskiftet, hvilket fører til fedtophobning og vægtforøgelse.

Professor David Ludwig, en endokrinolog ved Boston Children’s Hospital, sagde: ‘Når vi spiser forarbejdede kulhydrater, øger kroppen insulinsekretionen og undertrykker glukagonsekretionen, hvilket igen signalerer fedtcellerne til at lagre flere kalorier og efterlade en mindre procentdel til at brænde muskler og andre aktive væv. I dette tilfælde modtager hjernen et signal om, at kroppen ikke får nok energi, hvilket betyder at føle sult. Så kroppen forsøger også at spare brændstof, hvilket bremser stofskiftet. Så vi forbliver sultne, selvom vi får mere fedt “.

Baseret på disse resultater påpeger forskerne, at vi i stedet for at invitere folk til at reducere mængden af ​​mad, de spiser, skal forklare dem behovet for at reducere indtagelsen af ​​simple kulhydrater, fordi de er årsagen til ophobning af fedt i krop og den konstante følelse af sult, og så taber folk overskydende vægt uden at ty til byrdefulde begrænsninger.

Kilde: RIA Novosti

Kilder link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *