Verdenssundhedsorganisationen opfordrer til at opgive revaccination mod Corona -virussen

vera-rom.livejournal.com

arkivfoto

Eksperter ved Verdenssundhedsorganisationen har opfordret verdensregeringer, der indledte processen med revaccination mod Corona -virus, til at opgive denne foranstaltning.

De foreslog at sende overskydende vacciner til de lande, hvor andelen af ​​vaccinerede mennesker stadig er lav. Det videnskabelige tidsskrift The Lancet offentliggjorde deres åbne brev i denne henseende.

Læs mere

hvilken form

“Vaccinereserverne mod Coronavirus er stadig meget begrænsede. Selvom det er gavnligt at øge immuniteten hos mennesker, der allerede er vaccineret, opvejer denne effekt ikke de fordele, som menneskeheden vil høste ved at vaccinere den uvaccinerede befolkning,” hedder det i brevet.

“At opgive revaccination vil hjælpe os med at bringe afslutningen på epidemien tættere på,” sagde Anna Maria Henao Restrepo, leder af WHO’s Vaccine Development Program.

Fremkomsten af ​​Delta -stammen og andre nye former for coronavirus har skabt frygt for, at nye versioner af virussen vil dukke op i den nærmeste fremtid, der vil modstå vaccinernes virkning og antistoffer fra mennesker, der er kommet sig. Sådanne overvejelser fik myndighederne i mange lande i verden til at tænke på at opnå nationale programmer til re-vaccination af befolkningen. For eksempel lancerede de israelske myndigheder først et sådant program i sensommeren 2021.

Inao Restrepo og hendes kolleger ved Verdenssundhedsorganisationen og andre sundhedsorganisationer var interesserede i, i hvilket omfang disse revaccinationsprogrammer har en positiv indvirkning på den epidemiologiske situation i verden. De sammenlignede sine fordele og ulemper med, hvad der ville være sket, hvis overskydende vacciner blev sendt til lande, hvor antallet af vaccinerede mennesker stadig var lavt eller tæt på nul.

Forskere analyserede resultaterne af undersøgelser foretaget i de seneste måneder i en række lande i verden og havde til formål at studere, hvordan effektiviteten af ​​vacciner ændrer sig efter fremkomsten af ​​nye former for SARS-CoV-2. Desuden analyserede eksperter, hvor hurtigt effektiviteten af ​​vacciner falder over tid.

Forskerne kom til den konklusion, at alle i øjeblikket anvendte vacciner, herunder RNA-baserede vacciner, stadig er effektive, forhindrer mennesker i at smitte med 65-90% og beskytter 80-100% af patienterne mod farlig COVID-19. Dette gælder for alle vaccinerede patienter, selvom effektiviteten af ​​nogle vacciner falder hurtigt over tid.

På den anden side er uvaccinerede mennesker stadig meget modtagelige for infektion. Så forskere har foreslået at udvide kredsen af ​​mennesker, der modtager vacciner mod COVID-19 endnu mere. Dette vil kræve at opgive nationale revaccinationsprogrammer og omdirigere vacciner til områder i verden, hvor de ikke er tilgængelige i øjeblikket.

Ifølge WHO-eksperter vil sådanne trin effektivt fremskynde udryddelsen af ​​den globale COVID-19-epidemi og beskytte menneskeheden mod fremkomsten af ​​nye stammer af SARS-CoV-2, der vil kunne modvirke antistoffer og andre former for immunitet.

Kilde: TASS

Kilder link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *